Despre

Mongolia, cunoscuta in intreaga lume ca Taramul Cerului Albastru, se afla în emisfera nordica a globului în mijlocul continentului Asiatic.

Acesta este locul unde a inceput povestea lanii de casmir si camila si a evoluat de-a lungul anilor .

Una dintre creaturile unice si blande regasite in desertul Gobi este camila Bactrian. Aceasta este adaptata perfect vietii aspre din desertul Gobi . Acest animal rar, pe cale de dispariție, produce una dintre cele mai calde lani din lume .

Lana de camila mongola este extrem de apreciata pentru proprietatile de termoizolare si de purtabilitate în comparatie cu alte fibre utilizate la tricotaje si tesaturi folosite pentru imbracaminte . De asemenea, lana de pui de camila este o materie prima care are cele mai bune proprietați termoizolante,  luminozitate, moliciune si finete fiind la fel de apreciata pe  piața mondiala ca lana cașmir. Lana de camila contine lanolina, care ofera un efect terapeutic. Este anti – statica, nu se murdareste, are proprietatea de incalzire, ceea ce intensifica microcirculatia sangelui. Caldura uscata a lanii de camila este declarata a fi terapeutica pentru cei ce sufera de nevralgii , artrite și reumatism. Lana de camila este higroscopică ai datorita structurii fibrei care este conductoare de aer. Purtarea lanii de camila imbunatateste circulatia sangelui.

Hranita cu ierburi native si vegetatie in vastele pasuni deschise ale Mongoliei, in combinatie cu o rezistenta de neegalat la vremea neiertatoare – iarna aspra si vara torida – sunt motivele simple dar complexe pentru care capra mongola produce casmirul mongol avand caracteristici misterioase, unice, fiind cel mai rafinat din lume. Primavara, fibrele de casmir mongol sunt obținute printr-un proces manual de pieptanare, de catre pastorii nomazi, dupa iarna lunga si aspra. Fibra este fina ca matasea, usoara, avand un statut unic, apreciat si cautat in lumea modei. Fiecare capra produce anual suficient casmir cat pentru jumatate de  pulover. Disponibilitatea limitata face fibra naturala de casmir mongol una dintre cele mai scumpe din lume.

Casmirul este unul dintre cele mai moi , calde și cu cea mai lunga durata de viata dintre fibrele naturale de pe piata. Se spune ca ar fi de opt ori mai cald si de opt ori mai moale decat lana de oaie.